Deel 3 EXTRA: alternatief dock-icoon voor Plex (UPDATE)

Misschien vind je net als mij het standaard Plex-icoon niet spectaculair mooi en zou je het wel anders willen zien. Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik kwam namelijk op het Plex-forum dit tegen:

Plex icon replacementNadat je het icoon hier of hier hebt gedownload, moet je de verkregen zip-folder uitpakken. Deze bevat een map met verschillende bestanden:

Plex icon replacement screenshot 1Plex icon replacement screenshot 2Zo dadelijk heb je het Plex_icon.icns bestand nodig. Maar eerst moet je navigeren naar Finder → Programma’s → Plex → Rechtermuisknop (of ctrl+klik) → Toon info.

Plex icon replacement screenshot 3Plex icon replacement screenshot 4Nu moet je het Plex_icon.icns bestand uit de Finder slepen op het oude Plex-icoon in het info-venster. Je cursor krijgt dan een groen plus-bolletje. Voor alle duidelijkheid:

Plex icon replacement screenshot 6Je zal merken dat het icoon in het info-venster en in de Finder veranderd is:

Plex icon replacement screenshot 5Echter zal je zien dat het dock-icoon nog niet veranderd is. Vanaf het moment dat je Plex dan opstart (of herstart) zal het dock-icoon ook vernieuwen. Als dat niet mooi is?

UPDATE

Met de komst versie 0.9.5 heeft Plex een nieuw standaard dock-icoon gekregen. Deze ligt in de trend van het icoon hierboven en ziet er zeker zo mooi uit:

Plex dock icoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *