Deel 3 EXTRA: MovieMeter-plugin voor Plex (UPDATE)

Nu ik in een vorig deel over het programma Plex heb geschreven, weet je dat Plex automatisch de bijpassende fan-art en plot van het internet download. Standaard zijn deze beschrijvingen Engelstalig, maar ik heb ze in het Nederlands.

Dat heb ik gedaan door de plugin van de bekende website MovieMeter te installeren. Deze is te installeren vanuit Plex zelf via het menu → App Store → More → Metadata Agents → MovieMeter. Je zou het ook handmatig kunnen downloaden via het Plex-forum.

Daarna kan je deze beginnen gebruiken door in de Plex Media Manager op het tandwiel te klikken:

Screenshot Moviemeter-plugin voor Plex 3Vervolgens sleep je de MovieMeter-agent naar de eerste plaats en klik je op Preferences:

Screenshot Moviemeter-plugin voor PlexIn het scherm dat dan verschijnt kan je instellen welke gegevens je van MovieMeter wilt gebruiken in Plex:

Screenshot Moviemeter-plugin voor Plex 2Aangezien de MovieMeter-plugin samenwerkt met Freebase is het ook belangrijk dat je bij het anmaken van een nieuwe sectie Freebase als primary metadata agent instelt en Nederlands als taal kiest:

Screenshot Moviemeter-plugin voor Plex 5Het resultaat ziet er dan als volgt uit:

Screenshot-Moviemeter-plugin-voor-Plex-4Tip: Indien je de Nederlandstalige beschrijvingen niet te zien krijgt, moet je mogelijk een ‘geforceerde refresh’ doen van je filmdatabase in de Plex Media Server. Dat doe je door met de option/alt-toets ingedrukt te klikken op de refresh-knop:

Plex-Force-RefreshDe update van dit artikel bevat de toevoeging dat je Freebase als primary metadata agent moet instellen als ook de taal op Nederlands moet zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *