Deel 3 EXTRA: Preen skin-manager en Blur skin voor Plex

Deel 3 ging over het gebruik van het programma Plex. De interface (of het uitzicht) van deze mediaspeler is erg naar wens aan te passen door middel van skins.

Je zou deze hier kunnen downloaden, maar gemakkelijker is het om het programma Preen te installeren. Dit programma maakt het mogelijk om rustig een nieuwe interface uit te zoeken en deze te downloaden. Ook kan dit programma je geïnstalleerde skins updaten. Dat is soms nodig om bugs te verwijderen, of omdat de makers van Plex nieuwe functies in hun software hebben ingebouwd.

Preen is hier te downloaden en ziet er zo uit:

Preen ScreenshotNadat je een andere skin hebt geïnstalleerd via Preen moet je deze nog instellen in Plex zelf.

Ik persoonlijk houd van een cleane en strakke interface. Daarom heb ik voor de Blur-skin gekozen. Deze ziet er als volgt uit:

Blur-Screenshot-1 Blur-Screenshot-2 Blur-Screenshot-3 Blur-Screenshot-4 Blur-Screenshot-5 Blur-Screenshot-6Ik vond de standaardachtergrond van Blur niet transparant genoeg. Ik heb namelijk graag dat de achtergrondprentjes (oftewel de fanart) mooi zichtbaar is. Daarom heb ik hem zelf transparanter gemaakt en ingesteld via de Blur-instellingen in Plex met bovenstaande screenshots als resultaat.

Wil jij mijn herwerkte achtergrond ook gebruiken? Dan kan je hem downloaden door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *