Deel 3 EXTRA: Woody skin voor Plex

Onlangs heb ik een nieuwe skin voor Plex ontdekt genaamd Woody. Zoals de naam al doet vermoeden is deze ontworpen rondom een houten structuur. Tezamen met de zachte lichtgrijze elementen en het blauwe lettertype zorgt dit ervoor dat Woody een warme uitstraling heeft. Woody is te downloaden via Preen of via het desbetreffende topic op het Plex forum.

Aan de hand van de volgende awesome screenshots kan je zien waarom ik deze skin de standaard heb gemaakt bij mijn mediacenter:

Het homescreen met ‘On Deck’ en ‘Recently Added’ (klik naar onder):

Woody-Skin-Screenshot-1 Woody-Skin-Screenshot-2 Woody-Skin-Screenshot-3 Woody-Skin-Screenshot-4 Woody-Skin-Screenshot-5 Woody-Skin-Screenshot-6De sectie films

Indien je naar onder (of rechts naar gelang welke ‘view’ er actief is) klikt kan je een andere view selecteren (tevens als een hoop andere opties om bepaalde elementen te verbergen zoals het studiologo):

Woody-Skin-Screenshot-7 Woody-Skin-Screenshot-8 Woody-Skin-Screenshot-9 Woody-Skin-Screenshot-10 Woody-Skin-Screenshot-11Als je de menu-knop ingedrukt houdt kan je kiezen om meer info over de film te bekijken:

Woody-Skin-Screenshot-12De sectie series

Ook hier kan je verschillende views selecteren, zelfs enkele meer dan bij films (nl. ‘Banner’ en ‘Banner V’):

Woody-Skin-Screenshot-13 Woody-Skin-Screenshot-14 Woody-Skin-Screenshot-15 Woody-Skin-Screenshot-16Het pauzescherm

Woody-Skin-Screenshot-17De sectie muziek

Woody-Skin-Screenshot-18 Woody-Skin-Screenshot-19De officiële ‘overlay’ van Woody is normaal gezien iets ‘harder’ waardoor de fanart minder goed te zien is. Ik heb daarom (net zoals bij de Simplex skin) zelf enkele bestanden aangepast. Het resultaat is subtiel anders en te zien op de screenshots hierboven.

Indien je zelf ook net ietsje meer van de fanart wilt zien, zonder inbreuk te doen aan het oorspronkelijke design, kan je hier het zip-bestand downloaden met de door mij aangepaste bestanden. Dit zip-bestand moet je uitpakken en de bekomen bestanden plaatsen in Bibliotheek → Application Support → Plex → addons → skin.woody → media. Finder zal je vragen of je de bestaande bestanden wilt vervangen, en dit moet je dan accepteren.

Tip: Vanaf Mac OS X 10.7 Lion is de Bibliotheek standaard verborgen. Om deze toch te kunnen bereiken maak je Finder actief en klik je in de menubalk met de option/alt-toets ingedrukt op ‘Ga’. Je zal zien dat de Bibliotheek dan in de openspringende lijst staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *