Deel 4 EXTRA: automatisch downloaden van nieuwe tv episodes (Automatic)

In het vorige deel schreef ik over hoe je automatisch de nieuwste afleveringen van je favoriete tv-programma’s kan donwloaden met behulp van het programma Ted. Maar de laatste tijd merkte ik steeds vaker dat het programma geen nieuwe episodes kon vinden. Daarom ging ik op zoek naar een waardig alternatief en zo vond ik Automatic.

Automatic is een programma dat speciaal ontworpen is voor de Mac. Het nestelt zich op een elegante manier in de Systeemvoorkeuren en zorgt er voor dat de bijlagen van een opgegeven RSS-feed automatisch gedownload worden. Denk hierbij aan podcasts, videocasts of torrentcasts.

Screenshot Automatic 1Als je het voorkeurspaneel van Automatic opent, kom je terecht bij de globale instellingen. Hier kan je instellen hoe vaak het programma naar nieuwe artikelen moet zoeken, en naar waar deze alles moet downloaden.
Je kan er ook voor kiezen om het gedownloade bestand daarna te openen. Ik heb dat niet ingesteld omdat Transmission mijn download-map constant in het oog houdt. Voor een uitgebreidere uitleg daarover verwijs ik je naar ‘Mijn Mac mini als mediacenter: deel 4’.

Screenshot Automatic 2Als je dan op de knop ‘subscriptions’ klikt, kom je terecht waar je de RSS-feeds moet instellen:

Screenshot Automatic 5Als je daar op het ‘plus’-knopje rechts onderin klikt, kan je kiezen uit voorgeprogrammeerde feeds voor tv-shows:

Screenshot Automatic 7Dat is natuurlijk heel gemakkelijk. Maar aangezien ik alles in HD (High-Definition) download, en niet elke tv serie in HD wordt aangeboden, heb ik voor sommige een eigen ‘custom feed’ toegevoegd. Hiervoor gebruik ik een RSS-feed van The Pirate Bay, als ook een custom feed van BitSnoop. De rest van de slimme regels stel ik als volgt in:

Screenshot Automatic 6Voila. Vanaf nu worden de nieuwe afleveringen van mijn favoriete tv-programma’s automatisch gedownload. Voor een uitleg over hoe je er Nederlandstalige ondertitels bijkrijgt, verwijs ik je graag naar ‘Mijn Mac mini als mediacenter: deel 4’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *