Deel 4 EXTRA: automatisch downloaden van nieuwe tv episodes (TVShows)

In de voorgaande delen heb ik jullie verteld over het gebruik van Ted en Automatic om automatisch nieuwe afleveringen van jouw favoriete tv-shows te downloaden.

Maar voor het gebruik van die programma’s gebruikte ik TVShows. Deze app doet net hetzelfde als de bovengenoemden; en dat is een torrent-bestand downloaden dat kan worden geopend door een torrent-downloader zoals Transmission, die op zijn beurt de desbetreffende aflevering écht download.

Maar deze gratis app bevond zich toen nog in een vroege alpha-fase waardoor deze voor mij echt niet de gewenste resultaten leverde.

Nu zijn we een jaar later en is het programma verder ontwikkeld en daarom heb ik besloten TVShows nog eens een kans te geven. Ik moet zeggen dat het er veelbelovend uitziet. De interface is stabieler en er zijn veel meer bronnen (RSS-feeds) voorzien waaruit het programma put om nieuwe afleveringen te zoeken.

TVShows is gratis te downloaden en wordt geïnstalleerd als een voorkeurspaneel in de Systeemvoorkeuren.

TVShows-Screenshot-1Het heeft een Nederlandstalige interface en is zeer gemakkelijk te gebruiken.

Om te beginnen moet je onder het tabblad ‘Abonnementen’ jouw favoriete tv-series toevoegen door onderaan op de groene knop met de tekst ‘Voeg show toe’ te klikken.

TVShows-Screenshot-2Daarna zoek je een serie uit die je wilt volgen. Hier kan je kiezen vanaf welke aflevering het programma moet beginnen zoeken en downloaden, al dan niet in High Definition (HD).

TVShows-Screenshot-5Indien je favoriete serie niet in de lijst staat kan je deze ook handmatig toevoegen door op ‘Meer Series…’ te klikken.

Daarnaast kan je ook op een geabonneerde serie dubbelklikken om deze te bewerken. Zo kan je bijvoorbeeld extra RSS-feeds (bronnen) toevoegen om er voor te zorgen dat het programma een grotere kans heeft om nieuwe afleveringen te vinden. Hier kan je lezen welke feeds ik gebruik. Daarvoor dien je op de knop ‘Verander’ te klikken.

TVShows-Screenshot-6 TVShows-Screenshot-7Door op het tabblad ‘Voorkeuren’ te drukken kan je allerlei extra opties voor het programma instellen.

TVShows-Screenshot-4Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een icoon in de menubalk te plaatsen, en om een Growl-notificatie te verzenden zodra er nieuwe bestanden zijn gedownload. Indien je dan net als mij de Prowl-app op je iPhone hebt geïnstalleerd, kan je overal op de hoogte worden gehouden van nieuwe afleveringen. Handig.

Ik heb Transmission zo ingesteld dat torrent-bestanden die aan mijn Download-map worden toegevoegd automatisch worden gedownload, waarna ze in het geval van RAR-archieven zo nodig worden uitgepakt.

Tip: TVShows heeft ook de mogelijkheid om de torrent-bestanden van de afleveringen automatisch onder te verdelen in een mappenstructuur die ook wordt ondersteund door Plex (Naam van de serie – Seizoen – Afleveringen). Dit kan handig zijn voor mensen die niet inzitten met een perfecte naamgeving, omdat ze bijvoorbeeld Plex niet gebruiken.

Hiervoor moet je de volgende twee dingen doen:

Transmission niet instellen om alles naar één map te downloaden, maar om de torrents te downloaden naar de map waaruit het torrent-bestand komt.
TVShows instellen om de torrent-bestanden te openen door jouw torrent-downloader.

Deze dingen zijn in te stellen in de voorkeuren van die programma’s.

Indien je gebruiker bent van het sociale netwerk voor tv-fans, genaamd Miso, kan je jezelf ook inloggen om je TVShows-abonnementen te synchroniseren over meerdere computers.

TVShows-Screenshot-3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *