Deel 6: Plex en iTunes

Reeds verschillende artikels op deze website heb ik besteed aan het schrijven over videomateriaal voor Plex. Maar Plex kan ook als muziekspeler dienst doen.

Het programma heeft een mooie integratie met iTunes. Om je iTunes-muziek in Plex weer te geven volstaat het om in de iTunes-voorkeuren je bibliotheek te delen en iTunes niet af te sluiten maar actief te houden op de achtergrond (er moet een blauw lampje onder het dock-icoon branden). Je hoeft dus geen aparte muziek-sectie toe te voegen via de Plex Media Manager.

In Plex navigeer je naar Apps → Music Apps → iTunes.

Plex-iTunes-music-screenshot-5Plex-iTunes-music-screenshot-4TIP: Als iTunes er niet zou verschijnen kan het helpen van Plex geheel af te sluiten (ook de Plex Media Server!) en er voor te zorgen dat iTunes eerst is opgestart alvorens je Plex herstart.

Als je het iTunes-symbool daar aanklikt  verschijnen al je albums en afspeellijsten. Het afspeelscherm ziet er overigens zeer mooi uit:

Plex-iTunes-music-screenshot-1 Plex-iTunes-music-screenshot-2Daarenboven kan Plex op je mediacenter ook de iTunes-bibliotheken afspelen van de andere Macs in je netwerk. Je vindt deze dan ook onder de Music Apps.
Uiteraard wordt het ‘aantal malen afgespeeld’ in iTunes geüpdatet van zodra je met Plex een liedje hebt beluisterd.

De enige vereisten hiervoor zijn dat iTunes-deling is ingeschakeld (te vinden in de voorkeuren van het programma) op de andere computers die je wilt benaderen en dat de Plex Media Server ook actief is op die computers (het volstaat dus gewoon om daar een ‘lege’ Plex te installeren).

———————————————————————————————————————

Sinds iOS 4.3 is het voor gebruikers van iDevices mogelijk om de muziek uit iTunes op de Mac al streamend te beluisteren op hun iPhone, iPad of iPod Touch.

Indien je iDevice niet over iOS 4.3 of hoger beschikt, bijvoorbeeld omdat je een iPhone 3G hebt, kan je dit alsnog mogelijk maken via Plex op je mediacenter en de Plex-app op je iDevice:

Plex iTunes music screenshot 6 Plex iTunes music screenshot 7Handig toch hé, zo’n mediacenter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *